top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Kuijpers

Samenwerking met Wonderful Day Design

Het nieuwe jaar goed gestart! Samen met Judith Muijtjens van Wonderful Day Design uit Eindhoven een ontwerp pitch voorbereid voor het interieur van een nieuw kantoorgebouw in Asten.


Judith en ik hebben elkaar leren kennen bij Loxodrome Architects & Planners in Venlo waar we onze eerste professionele stappen in de architectuurwereld hebben gezet. We delen daarnaast een passie voor interieurarchitectuur, een aanstekelijk enthousiasme en een open, nieuwsgierige blik!


Onze pitch - voor een handelsbedrijf dat gaat verhuizen naar een nieuw pand - bestaat uit een ontwerpvisie en een bijbehorende kostenraming voor het interieur.


Na een analyse van gebouw & architectuur en een onderzoek naar de identiteit van het bedrijf, zijn we gestart met ontwerpen.


De drie verdiepingen van het nieuwe gebouw worden met elkaar verbonden door een centrale vide met een dynamisch vormgegeven trap. We stellen voor om de trap als bijzonder architectonisch en verbindend element te accentueren om de samenwerking tussen de disciplines binnen SHI te benadrukken. Aangezien de opdrachtgever een lichte en Scandinavische uitstraling voor ogen heeft, stellen we voor om de trap uit te voeren in wit metaal met tredes van licht kops hout en een luchtige balustrade van wit, opengewerkt metaal. Zo ontstaat een ingetogen eyecatcher die samen met de ontvangstbalie de aandacht van de bezoeker trekt.


Een multifunctionele wand met houten latten vormt het decor voor het ontvangstgebied en biedt ruimte aan het logo, presentatiemogelijkheden en een informeel zitje voor ontmoetingen.


Een vloer van beton, gecombineerd met lichte houttinten en fris wit creëert een lichte en rustige, maar ook warme en stoere basis die tegelijkertijd naar de industriële hal achter het kantoorgebouw refereert.

Met ingetogen kleuraccenten en koperen details willen we de zones waar mensen elkaar ontmoeten en samen werken in het interieur benadrukken.


Op de begane grond zijn het ontvangstgebied en de showroom gepland. Een landschap van flexibele showroomkasten nodigt hier uit tot ontdekken en biedt spannende zichtlijnen. De product categorieën krijgen binnen dit landschap een eigen beschut inspiratieplein met overleg- en presentatiemogelijkheid.

Elk inspiratieplein krijgt een eigen accentkleur die correspondeert met de kleur van elke product categorie op de website. Daarnaast heeft elk plein een eigen presentatie meubel dat door de afgeronde hoeken en houten afwerking voor een warme en vriendelijke uitstraling zorgt. Geïntegreerde sfeerverlichting en groene beplanting versterken het 'landschapsgevoel' en zorgen voor eenheid en rust in de showroom.


De koffiebar in de showroom vormt een uitnodigend ontmoetingspunt voor gebruikers en bezoekers. De ruimte onder de trap wordt benut voor informele zitjes in een café achtige setting om verbinding te creëren met de koffiebar.


Met spannende zichtlijnen en showroom kasten in verschillende hoogtes, ontstaat een dynamisch landschap wat een rustig en licht kader biedt om producten te presenteren en klanten te ontvangen!


Voor samenhang en rust trekken we de lichte en warme basissfeer door naar de overige verdiepingen. Kleuraccenten in overleg- en ontmoetingsruimtes benadrukken hun functie binnen het geheel. Bestaande zichtlijnen houden we open en beschikbare buitenruimtes betrekken we bij het interieur voor ruimtelijkheid en het verbinden van architectuur en interieur.


Met veel plezier hebben we samen aan dit interieurvoorstel gewerkt en de presentatie bij de opdrachtgever verzorgd! Een leuke en inspirerende ervaring!

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page